Knowledgebase

OKF határozat: az sbrb villamosberendezés-kezelő OKJ szakképesítés helyett az sbrb villamos berendezéseket kezelők, javítók műszaki vezetője szakképesítés is elfogadott.

Az EX-ON munkatársainak, és az iparban dolgozó szakembereknek is vegyesen van birtokukban az OKJ-ben rögzített sújtólég- és robbanásbiztos villamosberendezés-kezelő szakképesítés, valamint a jegyzékben nem szereplő sújtólég- és robbanásbiztos villamos berendezéseket kezelők, javítók műszaki vezetője szakképesítés. Akik az OKTÁV-BKI szervezésű képzéseken vettünk részt megtapasztaltuk, hogy a képzés tematikája jórészt átfedik egymást. Azonban a felülvizsgálati tevékenységeket ellenőrző...

Read More

A több berendezésből álló tűz- vagy robbanásveszélyes technológiai rendszerek tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítása (TMT)

Tudta Ön, hogy a 22/2009 (VII. 23.) ÖM rendelet 1.§ (2) bekezdése szerint a rendelet alkalmazásában a technológiai rendszer az olyan anyag- vagy energiaátalakításra szolgáló szerkezeti egységek láncolata, melyben fokozottan tűz- és robbanásveszélyes, vagy tűz- és robbanásveszélyes tűzveszélyességi osztályba tartozó anyagok előállítása, feldolgozása, használata, tárolása, kimérése történik? Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztató levélben értesítette...

Read More

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása villamos kérdésekben

Kell-e szakirányú képesítés a robbanásbiztos (Rb-s) villamos berendezéseket „csak” használó (ki-bekapcsoló) dolgozóknak? „Régi” vagy „új” OTSZ szerinti létesítésnél – milyen képesítési követelmények szükségesek az elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem megfelelőségének kötelező felülvizsgálatához? Kiváltja-e az ATEX tanúsítvány a Tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványt (TMT)? Az OKF tájékoztató leveléből részletes választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.

Teljes...

Read More

Mikor nem kell tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítás?

Milyen jogszabályi változások történtek a tanúsítás területét érintően? Milyen termékekre nem kell a továbbiakban tűzvédelmi megfelelőségi tanúsítványt beszerezni? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni cikkünkben.

Teljes cikk elolvasása itt.

Read More
Page 1 of 412 »